Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche i bardzo smaczne mięsko , które szybko znika z talerza. Podane ze kluskami i smaczną kapustą będzie smacznym daniem obiadowym i ucztą dla podniebienia.
brytfanka, ręcznik papierowy, widelec, miska, miseczka,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Wieprzowinę dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowy. Następnie nakłuwamy widelcem w kilku miejscach wkładając po połówce ząbka czosnku. Do miseczki wkładamy przyprawy razem z oliwą dokładnie mieszamy, następnie nacieramy mięso marynatą obkładamy pokrojoną cebulą, wkładamy do miski okrywamy ścierką i na 2 godziny wkładamy do lodówki. Mięso przekładamy do brytfanki dolewając połowę piwa. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 1- 1,5 godziny polewają resztą piwa i sosem powstałym z pieczenia. Po upieczeniu sos zagęszczamy delikatnie mąką. Mięso natomiast kroimy w plastry. Podajemy z kluskami, sosem i kapustą.