Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka i szynka to dwa rodzaje mięs, które najczęściej goszczą w mojej kuchni. Można je przyrządzać na wiele sposobów i z wieloma dodatkami.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10127
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 249
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10127
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 249
Składniki
Szynkę pociąć w plastry grubości 1,5 - 2,0 cm. Nie rozbijać. Oprószyć przyprawami i odstawić na pół godziny by mięso przeszło zapachem przypraw. Zrumienić na smalcu z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem, podlać bulionem lub rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości. Na maśle podsmażyć pokrojone w plastry pieczarki. Doprawić solą i pieprzem.