Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
łososia wyczyścić z ości zamarynować najlepiej na dzień przed gotowaniem - zrobić marynatę z soku z cytryny , pieprzu , soli , oliwy zamacerować rybę i włożyć do lodówki
Zamrynowanego łososia upiec na patelni grylowej . Odstawić do stężenia (wystygnięcia) .Na patelni poddusić cebulę pokrojoną w kostkę , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię i pomidory z puszki wraz sosem (pokrojone) doprawić do smaku solą i pieprzem - poddusić. Makaron ugotować z dodatkiem oliwy z oliwek . Na ciepły makaron układać kawałek łososia (może być rozdrobniony) i polać gorącym sosem. Gwarantuję rewelacja