Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle w sosie kurkowo-śmietanowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8879
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 198
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 462
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8879
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 198
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 462
Składniki
Grzyby namocz w zimnej wodzie i dokładnie oczyść z wszelkich zanieczyszczeń. Oczyszczone rozłóż na papierowym ręczniku, aby dokładnie się odsączyły (jeżeli są zbyt duże, przekrój je na pół lub na ćwiartki).
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij drobno posiekaną cebulę. Wrzuć kurki i posyp odrobiną soli, aby puściły wodę. Smaż około 5 minut. Gdy woda odparuje, wlej śmietanę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i połącz z kurkami. Całość dokładnie wymieszaj. Danie podawaj na gorąco posypane parmezanem, świeżo zmielonym pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki.Źródło: Na żywo