Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle z grzybami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5217
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 223
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5217
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 223
Składniki
Grzyby oczyść, umyj i pokrój na grubsze kawałki (jeśli używasz suszonych, musisz je wcześniej namoczyć). Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Wrzuć grzyby i duś 3–4 minuty. W trakcie duszenia wlej wino, zredukuj i duś kolejne 3–4 minuty.
Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz pomidorki przekrojone na połówki. Wymieszaj, posól i popieprz. Makaron ugotuj al dente, odcedź, dodaj do grzybów z pomidorami. Na talerzach posyp danie startym parmezanem i natką pietruszki.
• 20 minut • dla 4 osób • cena ok. 20 złŹródło: Show