Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-01-2022
Szybkie w przygotowaniu, sycące i bardzo pyszne danie jednogarnkowe. Rewelacja! Polecam
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1065
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1427
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1065
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1427
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13103
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem według upodobań.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy kurczaka. Smażymy, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy na patelnię.
Kiedy cebula będzie zeszklona, a kurczak zarumieniony- wlewamy śmietankę i całość zagotowujemy.
Serek topiony dzielimy na mniejsze kawałki i dokładamy do sosu. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przekładamy cały do sosu. Mieszamy dokładnie całość.