Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tagliatelle z kurkami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
na 2 porcje:
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku.
Kurki namocz w zimnej osolonej wodzie. Po 30 minutach przepłucz je starannie i osusz.
Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj i zeszklij na maśle. Dorzuć kurki. Smaż 5 minut. Wlej wino i bulion. Trzymaj na patelni tak długo, aż prawie cały płyn odparuje.
Na koniec dodaj serki topione i wymieszaj.
Gorący makaron rozłóż na talerze. Polej sosem serowym z kurkami. 6. Przypraw świeżo mielonym czarnym pieprzem i posiekanym tymiankiem.
małgorzata kwiatkowska z KrapkowicŹródło: Super TV