Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, pyszny pomysł na obiad.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 188
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 188
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
Łososia pokroić w paseczki. Na dość głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić łososia. Chwilę podsmażyć. Dodać szpinak, wszystko razem dusić ok. 10 minut.
Następnie na patelnie dolewamy śmietankę, mieszamy, doprawiamy gałką muszkatałową, serem corregio, solą i pieprzem. Chwilę pogotować, aby sos zgęstniał.
Do gotowego sosu wrzucić makaron, wszystko wymieszać. Podawać posypany serem i swieżo mielonym pieprzem.
Smacznego.