Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9833
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 111
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 519
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 57
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9833
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 111
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 519
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 57
Składniki
Polędwiczki opłucz, osusz, pokrój w plasterki. Mięso polej sosem sojowym, miodem oraz olejem sezamowym. Wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 30 minut w chłodne miejsce. W tym czasie brokuły oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Marchewki obierz, opłucz, grubo zetrzyj. Soczewicę opłucz na sitku i osącz.
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę obierz, posiekaj. Brokuły gotuj 3 minuty w posolonym wrzątku, odcedź, osącz.
Zamarynowane mięso smaż przez 2 minuty na rozgrzanym oleju słonecznikowym. Dołóż soczewicę oraz cebulę. Smaż dalej 6 minut. Następnie dodaj ryż, brokuły oraz marchewkę. Całość przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś jeszcze 4 -5 minut. Przed podaniem potrawkę posyp nerkowcami.
Ryż basmati nada daniu ciekawy smak i aromat. ok. 45 min. 1 porcja zawiera ok. 520 kcal. Ok. 3,80 zł za porcję.Źródło: Tina