Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniałe placki ziemniaczane z piekarnika. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego :-)
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9377
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 185
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 129
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 472
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9377
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 185
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 129
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 472
Składniki
Na początku zaczniemy od przygotowania ziemniaków, musimy je obrać, dokładnie wypłukać i zetrzeć na tarce na grubym oczku do średniej miski. Następnie dorzucamy wszystkie składniki z listy, cebulę pokrojoną w grube piórka, starty ser na grubym oczku , czosnek pokrojony w plasterki, kiełbasę pokrojoną w cienkie słupki. Zostaje nam tylko dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Już teraz włączcie piekarnik, nastawcie go na 200 stopni, góra dół, bez termoobiegu. Przygotujcie sobie blachę, wyścielcie ją papierem do pieczenia, już teraz zaczniemy formować placki, od Was zależy jakiej wielkości one będą. Mi z tych proporcji wychodzi 6 dużych placków. Blachę z uformowanymi plackami wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25-30 minut, czas pieczenia jest uzależniony od rodzaju ziemniaków, im bardziej wodnisty tym dłuższy czas pieczenia. Placki mają być ładnie podpieczone i chrupiące. Gotowe!!! Życzę wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem.