Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Taquitos z białą fasolą, kurczakiem i serem cheddar"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Fasolę zalej gorącą wodą i odstaw na 2-3 godziny. Następnie ugotuj do miękkości (ok. 40 minut) i odcedź.
W tym czasie ugotuj w osolonej wodzie piersi kurczaka (ok. 30 minut), po czym wyjmij i ostudź. Pokrój na mniejsze kawałki i poszarp widelcem.
Przełóż mięso do miski. Dodaj fasolę, starty cheddar, kremowy twarożek, papryczkę chilli i kolendrę. Przypraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Farsz podziel na 8 części i posmaruj nim tortille. Następnie zroluj je i przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz w temperaturze 180 st. C ok. 15 minut (tortille powinny się ładnie zrumienić). Podawaj na ciepło.Źródło: Olivia