Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, ale bardzo sycąca wersja tatry z brokułami serem. Dal wszystkich tych, którzy lubią jeść smacznie, ale dietetycznie:)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Składniki
Składniki na ciasto wymieszałam i roztarłam w misce widelcem. Odstawiłam na chwilę, a w tym czasie lekko podgotowałam w osolonej wodzie brokuła. Na teflonowej patelni podsmażyłam pokrojoną kiełbasę wraz z pieczarkami (pokroiłam w większą kostkę) i suszonymi płatkami czosnku doprawiając wszystko solą.
Piekarnik nagrzałam do 180 stopni, małą formę do zapiekania (bo nie mam formy na tartę) wysmarowałam łyżeczką oliwy, a ciasto wklepałam podnosząc brzegi na bokach formy. Wstawiłam do piekarnika na ok. 10 min. W między czasie wymieszałam w szklance składniki na sos. Na upieczone ciasto wyłożyłam podsmażoną kiełbasę z pieczarkami, serek topiony pokrojony na małe kawałeczki, brokuły, wszystko zalałam sosem i posypałam serem Piórko. Zapiekałam kolejne 25-30 minut.
Przed wyjęciem tarty z naczynia podważyłam nożem brzegi, by ładnie odeszły. Smacznego:)