Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta brzoskwiniowa"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 50 minut
Ciasto francuskie rozwinąć, pozostawić w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Brzoskwinie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozciąć, usunąć pestki, pokroić na cząstki, np. w ósemki. Formę o wymiarach 20 x 28 cm posmarować tłuszczem.
Ciasto francuskie rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Blachę wylepić plackiem. Posypać mielonymi migdałami. Równomierne rozłożyć cząstki brzoskwini. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec około 30 minut.
Konfiturę podgrzać, przetrzeć przez sitko. Wierzch ciasta posmarować konfiturą 15 minut przed końcem pieczenia. Posypać brązowym cukrem. Wystudzić.Źródło: Życie na gorąco