Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta cebulowa"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1540
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1540
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Składniki
Wszystkie cebule obrać, czerwone pokroić na połówki, białe w grube plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebule, dusić je na małym ogniu ok. 10 minut.
Pod koniec oprószyć solą i pieprzem. Pomidorki pokroić na połówki. Trochę listków natki pietruszki zostawić do dekoracji, resztę grubo posiekać.
Jajka wymieszać z mlekiem i natką, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto na pizzę rozwinąć. Wylepić nim spód i brzeg formy o śr. 28 cm. Rozłożyć cebule i pomidorki. Polać masą jajeczną.
Posypać pokruszonym serem pleśniowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 25-30 minut. Udekorować natką.Źródło: Życie na gorąco