Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta cebulowa"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Mąkę i masło posiekać razem, dodać pozostałe ciasta i trochę zimnej wody. Zagnieść, owinąć w folię i włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę. Rozwałkować, ułożyć w formie, ponakłuwać. Piec 15 minut w temperaturze 200°C.
Bekon pokroić w paski i podsmażyć na patelni (jeśli jest bardzo chudy, można dodać trochę smalcu lub oleju). Dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę, wymieszać, chwilę razem smażyć. Przełożyć powstały farsz na podpieczone ciasto.
Jajka, śmietanę i jogurt razem ubić, doprawiając solą, pieprzem i mieloną papryką (pamiętając, że bekon jest słony). Ser żółty zetrzeć. Zalać tartę masą jajeczną, posypać serem. Zapiekać przez 35 minut w temperaturze 180°C. Udekorować ziołami.Źródło: Twoje Imperium