Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta cebulowa z pieczarkami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 259
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 241
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 259
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 241
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Ciasto: wszystkie zagnieć na gładkie ciasto. Uformuj kulę, włóż na 1-2 godziny do lodówki. Ciastem wylep wyłożoną papierem do pieczenia formę do tarty. Dno ponakłuwaj widelcem. Piecz 20 min w 190°C.
Nadzienie: pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Cebule obierz, pokrój w półplasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj pieczarki, podduś. Przypraw majerankiem, solą i pieprzem. Ułóż na tarcie. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Jajka zmiksuj ze śmietaną i mąką. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj ser, wymieszaj. Polej tartę. Piecz około 25 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie