Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta fantazja z brzoskwinią"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1055
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1358
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12923
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1055
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1358
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12923
Składniki
?Przesiewamy mąkę, a następnie mieszamy ją z proszkiem do pieczenia, mielonymi migdałami i cukrem. W oddzielnym naczyniu mieszamy jajka z mlekiem, masą marcepanową i masłem. Dodajemy do tego suche i dokładnie mieszamy wszystko ze sobą przy użyciu miksera.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200oC i smarujemy formę masłem.
Myjemy, a następnie obieramy brzoskwinie. Wyjmujemy pestki, kroimy owoce na ćwiartki i osuszamy je na papierowym ręczniku. Wylewamy ciasto do formy, a następnie układamy na wierzchu brzoskwinie. Wstawiamy je do piekarnika na 30–40 minut.
Gotowe ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 1 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 236 kcal Białko 14,1 g/Tłuszcz 20 g/Węglowodany 86,2 gŹródło: Rewia