Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta francuska z rabarbarem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 39
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 23
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 39
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 23
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Obydwie mąki przesiej przez sito i wsyp do miski. Ocet wlej do szklanki, dodaj sól, wymieszaj. Wlej ją do mąki, dodaj jajko, zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, połóż na talerzyku, wstaw do lodówki na dwie godziny.
Masło utrzyj, uformuj z niego placek grubości ok. 2 cm. Włóż go między dwie folie, rozwałkuj. Odłóż do lodówki na godzinę.
Ciasto wyjmij, posyp mąką. Rozwałkuj. Na środku rozłóż masło. Zawiń rogi ciasta, tak by przykryło masło. Rozwałkuj. Złóż na trzy i schowaj do lodówki na 2 godziny. Wyjmuj ciasto sześć razy, wałkuj i za każdym razem schładzaj.
Ciasto rozwałkuj, potnij na prostokąty. Rabarbar obierz, pokrój na kawałki. Ułóż na cieście posmarowanym serkiem, posyp cukrem. Piecz 15 minut w temp. 200°C.
CZAS: około 12 godzinŹródło: Dobry Tydzień