Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta gruszkowa z orzechami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 205
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 205
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Orzechy i migdały grubo posiekaj. Rozsyp na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika na 6–8 minut, aż ładnie się zrumienią.
Rozmroź ciasto francuskie. Szeroki płat złóż na pół. Rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką na prostokąt 24 x 32 cm. Blachę (20 x 28 cm) z wysokim brzegiem skrop wodą i wylep rozwałkowanym ciastem. Ponakłuwaj je widelcem.
Śmietanę utrzyj z cukrem, jajkami i proszkiem budyniowym. Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Ułóż je na cieście. Posyp orzechami i migdałami. Zalej masą śmietanową. Wstaw do piekarnika. Piecz ok. 40 minut.Źródło: Twój Styl