Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta grzybowa"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 136
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 28
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 531
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 136
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 28
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 531
Składniki
Mąkę posiekać z masłem, dodać wodę i sól, szybko zagnieść, owinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę.
Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, dodać grzyby i listki rozmarynu. Smażyć kilka minut, doprawiając solą i pieprzem. Dodać śmietanę, zmniejszyć ogień, przykryć, dusić do lekkiego zgęstnienia. Dodać roztrzepane jajka i natkę.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem formę do tart. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 200°C. Po tym czasie wyłożyć na ciasto uprzednio przygotowany farsz i piec dalsze 15-20 minut. Podawać tartę udekorowaną świeżymi ziołami.
ok. 95 minutŹródło: Twoje Imperium