Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta jabłkowa"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 185
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 185
Składniki
Dwa jabłka pokrój w półplasterki, resztę obierz i zetrzyj na tarce.
suche (mąkę, cukier, kaszę i proszek do pieczenia) wymieszaj i podziel na trzy równe części.
W małej blaszce po bokach ułóż kawałki owoców. Na dno wsyp 1/3 mieszanki mącznej i pokryj ją częścią tartych jabłek. Tak przygotuj trzy warstwy. Na wierzchu umieść pokrojone w plastry masło.
Włóż ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 40 minut. Gotowe udekoruj według uznania.
Czas: 90 min. 1 porcja = 240 kcalŹródło: Kurier TV