Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta jogurtowa z daktylami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Ciasto: zagnieć. Uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki. Formę (najlepiej okrągłą) natłuść, posyp bułką tartą. Ciasto rozwałkuj, wyłóż formę, nakłuj widelcem. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.
Nadzienie: jogurt zmiksuj z jajkami i cukrem. Pomarańczę umyj, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok i skórkę dodaj do masy jogurtowej, wymieszaj.
Wylej na podpieczony spód, ułóż pokrojone w paski daktyle, posyp płatkami migdałowymi. Piecz ok. 20 minut w tej samej temperaturze, aż masa się delikatnie zrumieni.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Toczek- Gierula z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie