Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta kabaczkowa"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 142
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 111
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 893
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 367
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 142
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 111
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 893
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 367
Składniki
Z mąki, masła, soli i wody zagnieć ciasto. Owiń je folią spożywczą i włóż na godzinę do lodówki.
2/3 kabaczka posiekaj razem z cebulą i zeszklij na maśle. Resztę zmiel w maszynce z ugotowanymi ziemniakami. Dodaj jajko oraz przyprawy i wymieszaj.
Na wysmarowaną masłem oraz wysypaną mąką formę do tarty wyłóż rozwałkowane ciasto, po czym podpiecz je w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Wyjmij chrupiącą tartę, nałóż na nią masę ziemniaczaną i obłóż plasterkami kabaczka z cebulą.
Ponownie włóż danie do piekarnika i piecz jeszcze 15 minut.Źródło: Telemax