Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta kajmakowo-czekoladowa"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
<strong>Przepis przysłała Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>
Ciasto: mąkę przesiej, posiekaj z masłem. Dodaj resztę składników, zagnieć. Ciasto schłodź. Wyklej formę (śr. 26 cm). Piecz 25 min w 180°C.
Puszkę masy kajmakowej gotuj w wodzie 20 min. Orzechy wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz kilka min. Wsyp do woreczka, rozetrzyj tak, by zeszła z nich skórka. Ułóż na cieście, rozsmaruj masę kajmakową. Ostudź, schłodź. Czekoladę połam, dodaj masło i śmietanę, podgrzewaj, energicznie mieszając. Polej ciasto, udekoruj pralinkami.
czas przygotowania 50 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie