Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta kokosowa niespodzianka"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 364
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 364
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Masło utrzyj z 1/2 szkl. cukru oraz 1 cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta, kolejno wbij jajka. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia.
Wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko, wymieszaj mikserem. Formę posmaruj tłuszczem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 30 minut. Wyjmij z formy i wystudź.
Rabarbar oczyść, potnij, wymieszaj z resztą cukru. Dolej 100 ml wody i zagotuj. Proszek budyniowy rozrób w kilku łyżkach wody. Wlej do rabarbaru, gotuj dalej, aż masa zgęstnieje. Przestudź ją i rozsmaruj na cieście.
Śmietanę ubij z drugim cukrem waniliowym. Wymieszaj ją z likierem i wiórkami. Krem rozsmaruj na wierzchu tarty. Udekoruj ją, np. zrumienionymi wiórkami kokosowymi.
65 minut; Cena porcji: 1,15 zł; Porcja: 300 kcal;Źródło: Naj