Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5211
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4985
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 40
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 208
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5211
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4985
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 40
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 208
Składniki
Wymieszaj w misce mąkę, pokrojone masło oraz szczyptę soli. Dodaj ok. 80 ml zimnej wody i zagnieć elastyczne ciasto. Owiń je folią i włóż do lodówki na ok. 30 minut, aby odpoczęło.
Umyj i osusz koperek. Część odłóż na później, a resztę posiekaj. Ubij śmietanę z serem i jajkami. Dopraw pieprzem i solą, dodaj posiekany koperek. Oczyść łososia i pokrój go w kawałki.
Podziel ciasto na cztery części i każdą z nich rozwałkuj na okrągły placek o grubości ok. 4 mm. Wciśnij ciasto do foremek, wyrównaj krawędzie i ponakłuwaj je widelcem. Rozłóż farsz śmietanowy i poukładaj kawałki łososia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25 minut.
Czas przygotowania: 70 minut, poziom: średni, porcja 751 kcalŹródło: TV14