Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta malinowa z białą czekoladą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7482
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 167
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 366
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7482
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 167
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 366
Składniki
40 min • Porcja 490 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 8 porcji
Margarynę siekam, dodaję cukier, kakao, mąkę, śmietanę 18 proc. oraz jajko i zagniatam ciasto. Formuję kulę i schładzam ok. pół godziny w lodówce. Schłodzonym ciastem wylepiam formę do tarty, nakłuwam widelcem spód, wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C i piekę ok. 20 min. Po upieczeniu odstawiam ciasto do całko- witego ostudzenia.
Śmietankę 30 proc. i czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodaję serek mascarpone i dokładnie mieszam, tak, by nie było grudek. Gotową masę wylewam na upieczony spód ciasta.
Na wierzchu tarty układam maliny i schładzam w lodówce kilka godzin (u mnie całą noc).
Przed podaniem dekoruję ciasto listkami świeżej mięty lub melisy.
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa.Źródło: Kobieta i życie