Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta na orkiszowym cieście"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Ze składników na spód zagniatamy dość miękkie ciasto, które rozwałkowujemy na cienki placek (odrobinę większy niż foremka o bokach 24 x 36 cm). Formę wykładamy folią, spód i brzegi wylepiamy ciastem. Ciasto nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180oC i podpiekamy 10 minut.
W tym czasie na dużej patelni podgrzewamy szpinak, by odparować z niego wodę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i odstawiamy. Gdy szpinak trochę przestygnie dodajemy twaróg, jaja, sól i pieprz. Mieszamy.
Szpinak równomiernie rozsmarowujemy na podpieczonym spodzie, na wierzchu układamy pokrojone suszone pomidory, plasterki boczku i pokruszoną fetę. Zapiekamy jeszcze 20 minut.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3,50 zł.</strong>Źródło: Rewia