Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta owsiana z czekoladową polewą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę owsianą i cukier. Mieszamy. Dodajemy pokrojone na nieduże kawałki zimne masło i, rozcierając w rękach, robimy kruszonkę.
Muszą powstać drobne, suche grudki. Dodajemy żółtko i otręby. Jeszcze chwilę rozcieramy, by wszystkie się skleiły. Z ciasta formujemy kulę. Na pół godziny wstawiamy do lodówki.
Czekoladę łamiemy na kawałki, śmietanę kremówkę podgrzewamy. Gorącą śmietaną zalewamy czekoladę, dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy dokładnie i odstawiamy.
Formę do tarty smarujemy tłuszczem i wylepiamy ciastem. Spód nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180oC.
Na ostudzonym spodzie rozprowadzamy polewę, dekorujemy owocami, wstawiamy do lodówki na godzinę. Dekorujemy owocami i skórką cytrynową.Źródło: Rewia