Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Masło posiekać z mąką dodać wodę wyrobić i wylepić foremkę (ok 18x30cm) następnie wsadzić do lodówki i chłodzić do zakończenia pracy nad resztą potrawy.
Cebulę posiekać i wraz z pokrojonymi pieczarkami i papryką poddusić na oliwie.Odstawić.
Mięso przesmażyć ,dodać przecier i 4 łyżki mąki następnie podlać bulionem(kostka rozpuszczona w 300ml wody)dodać przyprawy i dusić kilka minut.Do mięsa dodać cebulę z pieczarkami i papryką,wymieszać i przestudzić.
Wystudzony farsz wyłożyć na podkład na wierzch ułożyć pokrojone w plastry pomidory i posypać całość serem.Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 40 min.do zrumienienia spodu.
Polecam podać z sałatą ,całość jest naprawdę sycącym daniem :)