Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta pomidorowa z ziołową nutą"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 80
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 80
Składniki
Mąkę przesiej do misy, dodaj pokrojone miękkie masło. Wsyp sól i wlej pół szklanki wody. Zagnieć gładkie ciasto, owiń je folią i włóż do lodówki na 45 minut, aby trochę odpoczęło. Po tym czasie ciasto wyjmij i rozwałkuj na cienki placek.
Cebule obierz, pokrój w paseczki i podsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie (ok. 5 minut). Oprósz cukrem i duś przez 20 minut. W razie potrzeby dolej trochę wody i gotuj, aż uzyskasz konsystencję marmolady. Następnie odstaw, aby trochę ostygła.
Ciastem wyłóż natłuszczoną formę i dociśnij boki. Spód nakłuj widelcem. Na dnie ciasta rozłóż cebulę, a na niej ułóż pokrojone pomidory. Tartę dopraw ziołami i pieprzem. Piecz ok. 35 minut w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 175 °C.Źródło: Na żywo