Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta serowo-szparagowa"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
Z przesianej mąki, zimnego masła, szczypty soli i dwóch żółtek zagnieść kruche ciasto, odłożyć na pół godziny do lodówki.
Szparagi umyć, obrać, odciąć zdrewniałe końcówki, gotować we wrzątku z solą i cukrem 10 minut, odcedzić, wystudzić.
Ciastem wyłożyć formę do tarty, zapiec 15-20 minut. Następnie rozłożyć na nim szparagi oraz rulony szynki. W misce roztrzepać jajka ze śmietaną i serem, przyprawić. Masą zalać szparagi, na wierzch ułożyć ósemki pomidorów. Piec ok. pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200°C.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium