Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta śmietankowa z ananasem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna
Dno tortownicy o średnicy 23 cm posmaruj masłem, oprósz cukrem. Ciasno ułóż osączone plastry ananasa (zalewę zachowaj), w wolne miejsca włóż kandyzowane wiśnie.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną wymieszaj. Dodaj miękkie masło, jajka i 5 łyżek zalewy z ananasa, utrzyj.
Ciastem zalej owoce, wyrównaj. Piecz około 30 minut w 200°C. Odstaw na chwilę, zdejmij obręcz tortownicy. Odwróć ciasto na drugą stronę.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,30 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie