Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta w greckim stylu"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, przesmażyć na 2 łyżkach oliwy. Po 10 min smażenia dodać szalotki pokrojone w krążki. Brukselki oczyścić, umyć, przekroić na połówki. Obgotować ok. 10 min w osolonej wodzie.
Mięso usmażyć na łyżce oliwy, wymieszać z ziemniakami, szalotką i brukselką. Doprawić solą, pieprzem, cynamonem i tymiankiem. Zmiksować jaja z jogurtem, wymieszać z masą mięsno-warzywną.
Formę do zapiekania posmarować masłem. Wyłożyć ciastem tak, aby wystawało poza formę, wypełnić masą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 30 min.
Do gotowej potrawy możesz podać szybki sos śmietanowy: 250 ml kwaśnej śmietany i sok z cytryny zmiksuj, dopraw solą i pieprzem.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium