Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta warzywna z serem feta"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Czosnek przeciskam przez praskę i podsmażam chwilę na maśle. Dodaję szpinak oraz brokuły, odrobinę solę i smażę, aż będą miękkie.
Całość przekładam na durszlak i odciskam z nadmiaru wody, studzę.
Formę do pieczenia (moja ma 28 cm średnicy)smaruję cienką warstwą oliwy i wykładam na nią ciasto. Nakłuwam je widelcem w kilku miejscach. Na cieście rozkładam masę szpinakowo-brokułową, a na niej rozkładam pokruszony ser feta.
Jajka mieszam ze śmietaną i wylewam na masę warzywną. Piekę ok. 40 min w temp. 200°C.
50 min • Porcja 360 kcal • Przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie