Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z agrestem i galaretką"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Galaretkę rozpuść w 400 ml wrzącej wody i odstaw. Ciastem wyłóż dno oraz brzegi formy do tarty. Spód nakłuj widelcem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C ok. 20 min. Wystudź.
Budyń wymieszaj z kilkoma łyżkami mleka. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Gdy zacznie wrzeć, dodaj rozpuszczony proszek budyniowy. Gotuj go, mieszając na gładki krem.
Gdy ostygnie, dodaj umyte borówki i wymieszaj. Zimny krem budyniowy wylej na schłodzone ciasto, wyrównaj łyżką i rozłóż umyty agrest. Zalej mocno tężejącą galaretką i wstaw do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut Porcja: 315 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie