Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z boczkiem i cebulą"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 17
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 17
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Ciasto zagnieść, uformować kulę i schłodzić około pół godziny w lodówce. Wyjąć, cienko rozwałkować, rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem formie, gęsto ponakłuwać widelcem, podpiec na złoto w piekarniku w temperaturze 180°C, wystudzić.
Cebulę obrać, pociąć w piórka, podsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać część boczku pokrojonego w kosteczkę (resztę zostawić do dekoracji), posypać solą i pieprzem, rozłożyć na tarcie. Jogurt wymieszać z jajkami i ziołami, rozlać na farsz.
Ser zetrzeć na tarce, posypać tartę, udekorować plastrami boczku. Zapiekać 30 minut w temperaturze 180°C. Podawać na gorąco z sosem majonezowym, ostrym pomidorowym albo lekką sałatką z sosem winegret. Pysznie także na zimno.Źródło: Twoje Imperium