Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z brokułami"
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6469
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6469
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Składniki
Brokuły umyj i ugotuj w niewielkiej ilości wody przez kilka minut. Mąkę i kurkumę wymieszaj. Połącz z masłem i wodą. Wyrób gładkie ciasto i rozwałkuj.
Ciastem wyłóż formę, widelcem ponakłuwaj cały spód. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez 10 minut.
Ugotowane, odcedzone brokuły zmiksuj. Kilka całych różyczek odłóż do dekoracji. Jajka zmiksuj, a w osobnej miseczce ubij śmietankę.
Następnie połącz ją z jajkami. Dodaj zmiksowane brokuły, pieprz i sól do smaku. Masę wlej na spód tarty, na wierzchu ułóż różyczki brokułów.
Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 170° C przez 20 minut.Źródło: Na żywo