Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z cebulą karmelizowaną"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Cebule pokrój w piórka, a sery w kostkę (brie bez skórki).
Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i smaż do momentu, aż zacznie brązowieć. Dodaj cukier, ocet, sól i pieprz. Zmniejsz ogień i wciąż mieszając, gotuj 20-25 minut.
Rolkę ciasta francuskiego rozwiń, rozłóż na blasze i zrób widelcem dziurki. Rozłóż karmelizowaną cebulę oraz sery. Wierzch posyp estragonem.
Piekarnik rozgrzej do 200°C i piecz tartę ok. 20 minut. Podawaj na gorąco.Źródło: Kurier TV