Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, łatwy w przygotowaniu obiad lub kolacja :-)
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 34
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 141
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 34
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 141
Składniki
Brokuły ugotować al dente, cebulę i kiełbase pokroić i przesmażyć. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować ketchupem i posypać ziołami prowansalskimi. Następnie wyłożyć cebulę i kiełbasę, rozdrobnione na małe różyczki brokuły. Sos: Jajka utrzeć blenderem z mlekiem i przyprawami, wsypac starty na dużych oczkach ser, wymieszać. Sos wylać na brokuły. Piec w temp. 200 stopni ok. 30-40 min. Można podawać z ketchupem, sosem pomidorowym lub tzatziki. Smacznego :-)