Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z ciasta francuskiego z fetą"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 313
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1085
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1527
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 313
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1085
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1527
Składniki
Ciasto rozmroź, a następnie je rozwałkuj. Wyłóż nim natłuszczoną masłem prostokątną formę. Zapiecz na złoto. W tym czasie, gdy ciasto się zapieka, ser feta pokrój w wąskie plastry. Umyj i osusz papryki, usuń z nich starannie gniazda nasienne, a miąższ pokrój na długie, wąskie kawałki.
Zapieczone ciasto francuskie lekko ostudź, następnie ułóż na nim wiórki mocno schłodzonego masła. Na nich ułóż na przemian plasterki sera feta oraz kawałki papryki. Oprósz je pieprzem oraz suszonymi ziołami. Następnie zapiecz (tyle czasu, aby ser się lekko przypiekł, a papryka zmiękła). Udekoruj listkami rukoli i podawaj.
porcje: 50 min. Porcja: 390 kcal. Cena: 6,70 zł.Źródło: Świat kobiety