Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z cukinią"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj resztę składników, krótko zagnieć, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Obie cukinie umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól i odstaw na sitku, aby puściły nadmiar soku. Śmietankę oraz jajka dokładnie wymieszaj, dodaj pokruszony ser pleśniowy i starty żółty oraz przyprawy.
Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim formę do tarty. Nakłuj widelcem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180oC na 20 min (powinno się zezłocić). Na podpieczone ciasto wyłóż cukinię, wylej mieszankę śmietanowo-jajeczną z serami i piecz jeszcze przez ok. 20 minut.Źródło: Świat kobiety