Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z cytryną"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 420
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 420
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem i posiekaj z masłem. Dodaj żółtko, śmietanę i zagnieć kruche ciasto. Schłodź w lodówce, potem wylep nim formę. Piecz 15 minut w 180°C.
Z owoców zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Żółtka wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Zagotuj mleko z 3 dag cukru. Powoli wlej do żółtek. Dodaj sok oraz skórkę z owoców i gotuj chwilę, mieszając. Ostudź. Białka ubij z resztą cukru i wymieszaj z kremem. Wylej na spód. Piecz 15 min w 150°C.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień