Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z domowym pesto"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Posiekaj i szybko zagnieć na spód (ew. dodaj trochę zimnej wody). Włóż ciasto w folii do lodówki na pół godz. Następnie wylep nim natłuszczoną i oprószoną mąką formę do tart, np. prostokątną. Ciasto nakłuj, podpiecz w 190°C do zezłocenia.
Warzywa i zioła zmiksuj z oliwą i czosnkiem na pesto. Dopraw solą i pieprzem. Rozsmaruj na spodzie. Posyp pokruszonym serem pleśniowym, polej śmietaną roztrzepaną z jajkami, solą i pieprzem. Ozdób pomidorkami i zapiecz do ścięcia.Źródło: Świat kobiety