Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z duszoną cebulą"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 51
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 294
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 51
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 294
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
<strong>:</strong>
Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180° C piekarniku.
Cebulę pokrój w piórka i duś, na małym ogniu, do miękkości (zostaw kilka piórek do dekoracji).
Śmietanę wymieszaj z jajkiem, startym serem i dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na podpieczone ciasto wyłóż uduszoną cebulę i zalej masą śmietanową.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 180° C. Tartę podawaj po lekkim ostudzeniu, udekorowaną krążkami czerwonej cebuli.Źródło: Na żywo