Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
obawiałam się tego połączenia, bo chociaż z dynią już miałam trochę do czynienia, to nadal nie byłam przekonana do tego wariantu. odwazyłam się i nie żałuję ... tarta jest bardzo dobra, aromatyczna, godna polecenia :-)
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20657
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20657
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Formę do tarty posmarowac tłuszczem i wypełnic ją ciastem francuskim. Piec w temp. 200 stopni kilka min. do lekkiego zrumienienia. Dynię pokrojoną w średnią kostkę przesmażyć na maśle z dodatkiem drobno pokrojonego czosnku (do momentu kiedy dynia delikatnie zmięknie). Przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem, odstawić do przestudzenia. Jajko wymieszać z mlekiem (zrobiłam to blenderem) i przyprawic solą i pieprzem (ponieważ dynia sama w sobie jest raczej mdła, dodałam dosyć duzo pieprzu żeby smak był wyrazisty).Dynię wyłożyć na ciasto, na wierzch posypać pokrojony na kawałki ser i zalać masą jajeczno-mleczną.
Całośc piec w temp. 180 stopni ok. 35-40 min. Smacznego :-)