Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z fetą i burakami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 144
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22742
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 144
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22742
Składniki
ok. 120 minut
Masło schłodzić, posiekać z przesianą mąką i szczyptą soli, szybko zagnieść dolewając stopniowo 60 ml zimnej wody. Ciasto uformować w kulę, szczelnie owinąć folią spożywczą i włożyć na co najmniej pół godziny do lodówki.
Cebulę i buraki obrać. Cebulę posiekać, buraki zetrzeć (w rękawiczkach) na tarce o grubych oczkach, podsmażyć na 3 łyżkach oliwy, doprawić tymiankiem, octem, solą i pieprzem, poddusić. Ser feta pokruszyć, zimne ciasto rozwałkować.
Ciasto rozłożyć w formie do tart wysmarowanej oliwą, obciążyć grochem, piec 15 min (175°C), usunąć groch i piec kolejne 10 min. Na ciepłym rozłożyć warzywa, zalać śmietanką ubitą z jajkami, posypać fetą, zapiekać 30 min, posypać szpinakiem.Źródło: Twoje Imperium