Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z kapustą i grzybami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22702
Składniki
Ze składników zagnieść ciasto, podzielić na pół, rozwałkować. Jeden krążek rozłożyć w formie wysmarowanej 2 łyżkami masła i obsypanej bułką, nakłuć.
Spód tarty piec 10 min w 180oC. Kapustę opłukać, przełożyć do garnka, zalać 250 ml wody, dodać podsmażone na reszcie masła oczyszczone i pokrojone grzyby, posiekaną cebulę, połówki śliwek, dusić 50 min pod przykryciem, wystudzić, doprawić, wymieszać z posiekaną natką, wyłożyć na spodzie, przykryć resztą ciasta, piec 15 min w 180oC.
Do kapusty dodaj kilka liści laurowych, kulki ziela angielskiego, szczyptę cynamonu i łyżkę naturalnego miodu. Pychota!
ok. 95 minutŹródło: Twoje Imperium