Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z kozim serem i pieczonymi pomidorami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 68
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5380
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 68
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5380
Składniki
Ułóż ciasto w formie.
Pomidory pokrój na ćwiartki, skrop oliwą, sokiem z cytryny, posłódź łyżką cukru, wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 st.
Wymieszaj jajka ze śmietaną, jeśli masa jest za gęsta, dodaj mleka. Dopraw solą i pieprzem.
Wylej masę na ciasto (jeśli podpiekałaś je, niech ostygnie), ułóż pomidory, posyp listkami tymianku, oprósz bułką tartą.
Piecz ok. 25 minut. Pod koniec dodaj pokruszony kozi ser, zostaw w piekarniku jeszcze na 5 minut.Źródło: Olivia