Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z kurczakiem i serem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj sól i masło, posiekaj nożem. Dodaj śmietanę i żółtko, szybko zagnieć ciasto, schłodź w lodówce.
Pierś umyj, pokrój w kostkę, przypraw solą, pieprzem i sosem sojowym. Smaż na oleju 3 minuty, dodaj pokrojone cebule i pieczarki, smaż, aż odparuje woda. Dodaj serek topiony, smaż, aż się rozpuści. Zdejmij z ognia, wymieszaj ze startym na tarce żółtym serem, groszkiem.
Formę na tartę posmaruj masłem. Część ciasta rozwałkuj, ułóż w formie, ponakłuwaj widelcem. Nałóż farsz. Pozostałe ciasto rozwałkuj, przykryj nim tartę. Jajko roztrzep, posmaruj wierzch ciasta. Piecz w 180°C przez 50 minut. Na początku pieczenia przykryj je folią aluminiową.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień